Antep usulü yoğurtlu bakla tarifi için malzemeler
- 300 g dana kuşbaşı
- 1 su bardağı ıslatılmış nohut
- 1 kg taze bakla
- Yarım demet taze soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- Kuşbaşı etleri bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve haşlayın. Nohut ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Ayıklanmış baklaları yemeklik doğrayıp soğuk su dolu kabın içinde bekletin.
- Taze soğanları baklaların büyüklüğünde doğrayın. Baklaları ve taze soğanı et tenceresine alıp pişirmeye devam edin.
- Derin bir tencerede zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Baklalar pişince yoğurtlu karışımı yavaşça etlerin üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Küçük bir sos tavasında aspir ve tereyağını karıştırın. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder