4 Temmuz 2017 Salı

Posted by jinson on Temmuz 04, 2017 No comments

Meyveli tartölet
Meyveli tartölet
Tatlı hamur işlerinizin tadına tat katan lezzetli pastacı kremasını evde kendiniz de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte şahane tatlılar yapabilmeniz için aşama aşama pastacı kreması yapımı...
Pastacı kreması
5 yumurta sarısı
75 g toz şeker
50 g nişasta
500 ml süt
25 g tereyağı
1-2 damla vanilya aroması
100 ml krema (yarım kutu süt kreması)
50 g beyaz çikolata

 
Sütü sos tenceresine alıp toz şekerin yarısını ilave edin ve kısık ateşte karıştırarak ısıtın.

 
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarılarına toz şekerin kalan yarısını ilave ederek çırpın.

 
Toz şeker tamamen eridiğinde nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışım pürüzsüz bir kıvam aldığında ısıttığınız sütten bir kepçe kadar alarak yavaşça ilave edin.

 
Karışımı çırpmaya devam edin. Ilık hale gelen yumurta sarılarını ocaktaki sıcak süte karıştırarak ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin.

 
Kıvam alan kremayı ocaktan alın. İçine tereyağı ve vanilya aromasını ilave ederek tereyağı tamamen eriyinceye kadar çırpın. Ara ara karıştırarak kremayı soğutun. 

 
Soğuyan pastacı kremasına süt kreması ve eritilmiş beyaz çikolata ekleyin. 

 
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Buzdolabında soğutup tatlılarınızda kullanın. 

Meyveli tartölet
Malzemeler
1 paket hazır tartölet
1.5 su bardağı pastacı kreması
Üzeri için
Kırmızı meyveler
Taze nane yaprakları

Tartöletlerin her birinin üzerine birer tatlı kaşığı pastacı kreması koyun. Üzerini kırmızı meyveler ve taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder