3 Temmuz 2017 Pazartesi

Posted by jinson on Temmuz 03, 2017 No comments

Kayısı lokması tarifi için malzemeler
  • 300 gr patates
  • 4 çorba kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı bal
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 400 gr kuru kayısı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • fındık ve antep fıstığı karışımı
  • 1 çorba kaşığı tarçın ve pudra şeker karışımı
  • 1 tutam tuz
Kayısı lokması hazırlanışı
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Patatesleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın.Çukur bir kaba alıp tuz,irmik, bal,yumurta, kabartma tozu, un, mısır nişastası ve şekeri ilave edin. Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru rulo yapın.Eşit kalınlıkta dilimleyin.Her hamuru merdaneyle düzeltip yuvarlak hamurlar elde edin.

Kayısıları yumuşayana kadar haşlayıp ortadan ikiye ayırın.3-4 yaprak Kağıt Havlu üzerine alıp suyunu süzün.Cevizli karışım ve tarçını bir kasede karıştırıp kayısıların içini doldurun.Kayısıları hamurların içine yerleştirip hamuru yuvarlayın.Hamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilınınca üzerlerine tarçınlı pudra şeker serpip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder