Karadutlu cheesecake tarifi için malzemeler
Tabanı için
- 100 g tereyağı
- 1 paket yula ı bisküvi
Üzeri için
- 2 su bardağı tatlı lor peyniri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı mascarpone peyniri
- 1 çay bardağı krema
- 1 paket vanilya
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı karadut püresi
- 2 yemek kaşığı nişasta
Karadut sosu için
- 1 su bardağı karadut püresi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
- Tabanı için bisküviler ve eritilmiş tereyağını rondodan geçirin. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
- Üzeri için lor peyniri, toz şeker, mascarpone peyniri, vanilya ve kremayı geniş bir kaba alıp mikser yardımı ile çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi, nişasta ve karadut püresini de ekleyip karışımı bisküvili tabanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alın. Soğuduktan sonra buzdolabına alıp 3-4 saat bekletin.
- Karadut sosu için tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Cheesecake’in üzerine dökerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder