Malzemeler;
- 4 orta boy havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 15 g tereyağı
- 175 g sade bisküvi
- 75 g ceviz içi
Üzeri için
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı;
- Havuçları rendeleyin. Şeker ve tereyağını ilave edip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Püre haline gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Bisküvi ve cevizleri mutfak robotunda ufalayın. Havuç püresini içinde yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Cevizli bisküvi karışımını üzerine serpin. Buzdolabında bekletip soğutun.
- Havuçlu püreyi 12 santimlik parçalar şeklinde kesin. Parçaları yuvarlayarak rulo haline getirin. Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder