- 1 kg pazı
- 1 soğan
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı haşlanmış kuru börülce
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı
- Pazıyı temizleyip yıkayın ve iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Doğradığınız pazı, biber salçası, haşlanmış kuru börülce, ezilmiş sarımsaklar, kimyon, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika pişirin. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder